Govert Flincklaan 51 te Vlissingen  |  Routebeschrijving
A A

Vaccinatie tegen Corona (update 23 januari)

Op 6 januari zijn de eerste Nederlanders gevaccineerd tegen het coronavirus. Hoe lang de vaccinaties duren, is niet te zeggen. Dit is afhankelijk van:

  • Of het vaccin ook voor alle bevolkingsgroepen geschikt is.
  • De beschikbaarheid van vaccins. Het is nog niet bekend of alle mogelijke vaccins worden toegelaten, wanneer ze geleverd worden en in welke hoeveelheden.
  • Hoe snel de vaccins vervoerd en verspreid kunnen worden. Bijvoorbeeld naar de centrale priklocaties en verzorgingstehuizen.

Op 21 december is het vaccin van BioNTech/Pfizer goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA). Dit vaccin wordt gebruikt voor de eerste vaccinaties.

Voor meer informatie over de vaccinatie tegen het coronavirus kunt u kijken op de website van het RIVM of op Thuisarts.nl

Eenvoudige uitleg over het vaccin tegen het coronavirus kunt u hier vinden.

Zodra er meer informatie bekend is over de wijze van oproepen per bevolkingsgroep via de huisarts zullen wij proberen om de informatie in onze nieuwbrief aan te vullen.

De 90-plussers komen vanwege hun leeftijd nu als eerstvolgende in aanmerking voor een vaccinatie tegen corona. Zij worden bij voorkeur gevaccineerd met een mRNA-vaccin. Het BioNTech-Pfizer vaccin is beschikbaar via de GGD’en. De mobiele 90-plussers die in staat zijn om naar de GGD-vaccinatielocatie te komen, worden vanaf 25 januari 2021 uitgenodigd voor vaccinatie door de huisarts.

In de uitnodigingsbrief staat beschreven wat men moet doen om een afspraak te maken bij een GGD-vaccinatielocatie. Ook staat hierin informatie over de vervoersmogelijkheden.

Thuisvaccinatie met mRNA vaccins is erg bewerkelijk, o.a. vanwege de 15 minuten observatietijd. De mogelijkheden hiervoor worden nog onderzocht. Zodra hier meer over bekend is, wordt dit zo spoedig mogelijk gecommuniceerd. Mensen die niet naar de GGD-vaccinatielocatie kunnen gaan, moeten hier dus op wachten. Geeft u het door aan uw huisarts indien u echt niet in staat bent naar een GGD-locatie te komen.

U krijgt verschillende formulieren thuis toegestuurd. Hier kunt u ook een exemplaar downloaden van de gezondheidsverklaring die u mee moet nemen naar uw afspraak bij het GGD.

Naar archief

Actueel

03/07

Vaccinatiebewijs

Wilt u een bewijs van vaccinatie vo...

Lees meer
19/02

Vaccinatie tegen Corona (update 19 februari)

Vaccinatie in onze praktijk start 2...

Lees meer
Archief