Govert Flincklaan 51 te Vlissingen  |  Routebeschrijving
A A

Vaccinatie tegen corona

Uitleg vaccinatie

Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels.

Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. Het is goed om te weten dat elk vaccin dat straks is goedgekeurd op tienduizenden mensen is getest. Zo weten we dat het veilig is en ons goed beschermt tegen het virus.

De vaccinatie tegen het coronavirus is vrijwillig. Een inenting beschermt niet alleen jezelf, maar ook je familie, vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Als genoeg mensen zijn gevaccineerd kan corona niet meer ongecontroleerd om zich heen grijpen.

Oproep vaccinatie

Iedereen ontvangt op enig moment een oproep voor vaccinatie. Omdat het vaccin tegen corona alleen goed werkt als je 2 vaccinaties hebt gekregen met een tussentijd van 3 weken, staat ook de tweede datum met tijdstip in de brief.

Zodra er een goedgekeurd vaccin is tegen het coronavirus, zijn er niet meteen voldoende vaccins voor iedereen.

Daarom is een strategie bedacht voor wie als eerste in aanmerking komt voor een vaccin: de meest kwetsbaren in verpleeghuizen en instellingen, mensen met een verstandelijke beperking en hun zorgmedewerkers worden als eerste gevaccineerd.

Zorgmedewerkers van verpleeghuizen ontvangen als eerste een oproep, daarna medewerkers uit de gehandicaptenzorg, wijkverpleging en Wmo-ondersteuning. Er is besloten om centrale priklocaties in te richten en daar zorgmedewerkers die werken met de meest kwetsbaren als eerste te vaccineren. Zij kunnen daar makkelijker naartoe komen.

De bewoners van verpleeghuizen en instellingen van mensen met een verstandelijke beperking krijgen naar verwachting de volgende goedgekeurde vaccin dat zich beter leent voor kleinschalige distributie via instellingen en huisartsen. Deze aanpak sluit aan op de strategie om als eerste de meest kwetsbare mensen te beschermen en de druk op de gezondheidszorg te verlagen.

Het is begrijpelijk als je vragen hebt. Voor al het nieuws rond en antwoord op vragen over coronavaccinatie zie de volgende website: coronavaccinatie.nl

Naar archief

Actueel

03/07

Vaccinatiebewijs

Wilt u een bewijs van vaccinatie vo...

Lees meer
19/02

Vaccinatie tegen Corona (update 19 februari)

Vaccinatie in onze praktijk start 2...

Lees meer
Archief